Leírás és Paraméterek
Antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben,
melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek
az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.
A lícium gyümölcs fogyasztása a Tradicionális Kínai Orvoslás szerint a máj és a vese meridiánjaira hat,
és mivel a máj felel látásunkért, Kínában úgy tartják: tiszta májjal búcsút mondhat szemproblémáinak.
Felhasználási javaslat:
Fogyasztható: nyersen vagy gyógyteába áztatva. Kompótba, levesbe főzve és süteménybe sütve.
Napi 6-10 g-nál nagyobb mennyiség elfogyasztása nem javasolt!
Összetevői:
- 19 aminosav (a fehérjék építőkövei), melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez.
- 21 nyomelem, köztük germánium, ami ritkán fordul elő élelmiszerben és rákellenes hatású.
- Több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona.
- Antioxidáns karotinoidok egész tárházát foglalja magában.
- Zeaxantin védi a szemet.
- C-vitamin tartalma magasabb a narancsénál.
- B-vitamin nélkülözhetetlen a táplálék energiává alakításához.
- E-vitamin, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
- Béta-szitoszterol csökkenti a vér koleszterinszintjét és használják szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás esetén.
- Esszenciális zsírsavak szükségesek a szervezet hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
- Ciperon előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.
- Szolavetivon erőteljes gomba- és baktériumölő vegyület.
- Fizalin hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében.
- Betaint a máj kolin termelésében tölt be szerepet, és jótékonyan hat idegesség esetén. Javítja a memóriát, gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is.
Leírás
Antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben,
melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek
az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.
A lícium gyümölcs fogyasztása a Tradicionális Kínai Orvoslás szerint a máj és a vese meridiánjaira hat,
és mivel a máj felel látásunkért, Kínában úgy tartják: tiszta májjal búcsút mondhat szemproblémáinak.
Felhasználási javaslat:
Fogyasztható: nyersen vagy gyógyteába áztatva. Kompótba, levesbe főzve és süteménybe sütve.
Napi 6-10 g-nál nagyobb mennyiség elfogyasztása nem javasolt!
Összetevői:
- 19 aminosav (a fehérjék építőkövei), melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez.
- 21 nyomelem, köztük germánium, ami ritkán fordul elő élelmiszerben és rákellenes hatású.
- Több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona.
- Antioxidáns karotinoidok egész tárházát foglalja magában.
- Zeaxantin védi a szemet.
- C-vitamin tartalma magasabb a narancsénál.
- B-vitamin nélkülözhetetlen a táplálék energiává alakításához.
- E-vitamin, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
- Béta-szitoszterol csökkenti a vér koleszterinszintjét és használják szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás esetén.
- Esszenciális zsírsavak szükségesek a szervezet hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
- Ciperon előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.
- Szolavetivon erőteljes gomba- és baktériumölő vegyület.
- Fizalin hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében.
- Betaint a máj kolin termelésében tölt be szerepet, és jótékonyan hat idegesség esetén. Javítja a memóriát, gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is.